Home » Over Ziels-Happy

Van overleven naar zin in het leven

Leuk dat je wat meer wilt weten over Ziels-Happy!  Op deze plek wil ik je graag vertellen, waarom ik, Heleen van der Maas, Ziels-Happy heb opgericht. Omdat dit alles te maken heeft met mijn levensloop tot nu toe, leer je me gelijk een beetje kennen.

Druk zijn met ‘normaal’ doen

Ik was altijd druk met gewoon ’normaal’ doen; huisje, boompje beestje, kinderen, een leuke baan. Haha, ja ja, op safe spelen was mijn doel, maar … dat lukte niet. Ik was maar aan het vechten om mezelf op het 'rechte pad' te houden. Maar eigenlijk vocht ik tegen mezelf,  weet ik nu.

Al die negatieve gedachten!?

Al die negatieve gedachten in mijn hoofd waar ik niet blij van werd. Waarom maak ik me zo’n zorgen om geaccepteerd te worden? Waarom voel ik me zo snel afgewezen? Waarom denk ik dat ik er niet bij hoor? Wat doe ik in hemelsnaam op deze aardkloot? Waarom ben ik zo bang voor wat andere mensen van mij vinden? Wat wil ik eigenlijk en wat is mijn levensdoel? Hoe kom ik daar in hemelsnaam achter?

Doen wat 'hoort'

Om ‘normaal’ te kunnen zijn, deed ik wat ik dacht dat hoorde. Leren ging me gemakkelijk af. Maar waarom ik zo mijn best deed op school, wist ik eigenlijk niet. Ik was gehoorzaam, zullen we maar zeggen. Toch wilde ik wat ik leerde op school ook echt snappen, dat dan weer wel. Na de middelbare school, koos ik, geïnspireerd door mijn opa, voor de studie biologie. Ik hou van de natuur. Daar heb ik nooit twijfels over gehad.

Einde wetenschappelijke carrière

Gefascineerd door de werking van DNA en de potentie van duurzame landbouw, koos ik na mijn studie voor plantenbiotechnologie. Totdat ik er tijdens mijn promotieonderzoek achter kwam dat dit in mijn ogen allesbehalve leidde naar duurzame landbouw. Ik moest en zou mijn mening geven. De titel Dr. kreeg ik uiteindelijk wel, maar het was einde wetenschappelijke carrière. Ondanks dat ik dacht dat ik wilde doen wat 'hoorde', kon ik dat niet.

Mezelf opnieuw ontdekken

Daar zat ik dan met 2 kleine kinderen, geen werk en een relatie die me diepongelukkig maakte. Ik voelde me slachtoffer en dacht: ik kan er niets aan doen, zo ben ik nu eenmaal. Gelukkig begon er wat te borrelen. Ik greep terug naar boeken over spiritualiteit. Die boeken had ik in mijn pubertijd in de bibliotheek ontdekt. Ik hield toen helemaal niet van lezen, maar de weinige boeken die er waren over dít onderwerp, las ik in één adem uit. Bijna-doodervaringen, reïncarnatie, oude beschavingen, psychometrie, aura’s, noem het maar op.

Schrijven en scheiden

Ik herinnerde me dat opstellen schrijven me redelijk goed afging op de basis- en middelbare school. En, ik vond dat nog leuk ook. Na een PR-cursus en vrijwilligerswerk bij een milieustichting vond ik werk als journalist/redacteur bij een lokaal nieuwsblad. Snel daarna scheidde ik van de vader van mijn kinderen.

M'n eigen tekstbureau

Tijdens een periode van banen als tekstschrijver/copywriter en uitzendwerk als schoonmaker, medewerker in een rijstwafelfabriek en smaakpanellid, startte ik mijn eigen tekstbureau. Voordat ik die keuze durfde te maken … nou, nou, nou. Ondertussen volgde ik 2 cursussen intuïtieve ontwikkeling en Reiki 1 en 2. Puur voor mezelf. Ook vond ik via een vriendin een healer die me heel erg goed heeft geholpen. En het gekke was dat hoe beter ik me ging voelen, hoe meer ballast er naar boven kwam die ik van me af wilde schudden.

Emigratie naar Frankrijk

Ondertussen had ik samen met mijn nieuwe partner het idee opgevat te emigreren naar Frankrijk om daar een zelfvoorzienend leven op te bouwen. In 2018 gingen we echt. Na de eerste euforie, was het even wennen aan het idee dat er een volgende stap moest komen: zelfvoorzienend leven in Frankrijk, met andere woorden: hoe gaan we onze droom doen? Allerlei angsten en negatieve denkpatronen zagen dit als het ideale moment om weer eens stevig van zich te laten horen.

Kennismaking met Soul Realignment®

In mijn zoektocht naar iets wat me kon helpen, kwam ik Soul Realignment® tegen. De logische, verhelderende, en rationele manier waarop Andrrea Hess, de creator van deze nauwkeurige en praktische zielcoachingsmethode, haar boodschap bracht, zette me aan het denken. Met deze benadering van zielcoaching word je je bewust van wie je bent op zielsniveau en de negatieve karmapatronen die je tegenhouden je unieke ziel tot expressie te brengen. Je krijgt op die manier hele praktische handvatten om je leven te veranderen en de resultaten te creëren waar je Ziels-Happy van wordt, 

Erg verhelderend

Oké, dacht ik, ik ga de cursus doen en als het echt werkt, wil ik er andere mensen mee gaan helpen. De resultaten met de 5 proefkonijnen voor wie ik een reading heb gedaan om het certificaat van Soul Realignment® Practitioner te behalen, waren overduidelijk. Hele mooie gesprekken die voor de proefkonijnen erg verhelderend waren en praktische handvatten opleverden waarmee ze aan de slag konden. De zielcoachingsmethode bleek erg accuraat!

Wat een bevrijding!

Toen ik  mijn eigen zielskwaliteiten en negatieve karmapatronen die me op dat moment in de wegzaten, had gevonden, vielen heel veel zaken op zijn plek. Wat een bevrijding! Ik voelde ineens zo’n rust. Het wissen van de negatieve karmapatronen gaf me een enorme boost levenskracht. Ook besefte ik dat tijdens de dood-of-de-gladiolen-momenten in mijn leven, mijn ziel haar kans schoon had gezien. Op die momenten kon ik niet anders meer dan luisteren en een keuze maken in lijn met mijn ziel. Tot nu toe hebben die keuzes me altijd beloond met meer levenskracht, flow, vrijheid en meer zin in het leven. Dus, Waarom uitsluitend die belangrijke keuzes maken als je echt niet anders kan?' vroeg ik mezelf af. Ik wil leven, niet overleven.

Daarom Ziels-Happy

Sinds dat moment is het mijn intentie keuzes te maken in lijn met m’n ziel, zónder dat daar eerst jaren van worstelingen, piekernachten en moeheid aan vooraf gaan. Dat gaat natuurlijk nog niet alle dagen goed. Maar ik heb nu veel meer houvast en ik weet nu gewoon zeker dat ik er altijd kom. Die overtuiging maakt me oprecht Ziels-Happy. 

Die bevrijding gun ik jou ook!

Liefs,

Heleen

Door jezelf op zielsniveau te ontdekken en je ziel elke dag een beetje meer tot expressie te brengen, ga je met steeds meer levenskracht en flow realiseren wat je echt wil! Daar word je Ziels-Happy van!