Home » Blog met tips » Hoe vergroot je je zelfvertrouwen?

Hoe vergroot je je zelfvertrouwen?

Twijfel je vaak aan jezelf? Vind je het moeilijk om in een groep voor je mening uit te komen? Is er iets wat je al heel lang graag wil, maar durf je geen stappen te ondernemen om dit te verwezenlijken? Misschien ben je al vaak op het punt gekomen dat je je voorneemt die onzekerheid over boord te gooien, maar kruip je weer in je schulp als het puntje bij ‘t paaltje komt. Neem maar van mij aan dat je dan op de goede weg bent. Je krijgt genoeg van je onzekerheid. Je wilt er doorheen. Hoe vergroot je je zelfvertrouwen om dat laatste stapje te nemen?

Weinig zelfvertrouwen? Je bent echt niet de enige

Jij bent echt niet de enige die worstelt met weinig zelfvertrouwen. Heel veel mensen hebben daar last van. De één gaat met zijn onzekerheid om door het te overschreeuwen, de joker of de bullebak uit te hangen, de ander slaat dicht. Ik weet uit ervaring dat je lang kunt worstelen met gebrek aan zelfvertrouwen, totdat je op het punt komt dat je er genoeg van hebt. Dat het je niet meer interesseert wat anderen van je denken, dat je besluit je eigen weg te gaan. Maar voordat het zover is… Dat zou eerder moeten kunnen.  En dat kan ook.

Angst om afgewezen te worden

Onzekerheid is vooral gebaseerd op de angst om afgewezen te worden. Ga maar na, in situaties waarin je je veilig voelt, weeg je je woorden echt niet op een gouden schaaltje. Je komt gewoon voor je mening uit zonder erbij na te denken. Je stelt een idee voor en neemt zonder te twijfelen een belangrijke beslissing. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je met vrienden bent, of in je gezin waar je wordt geaccepteerd zoals je bent. Dit zijn vertrouwde situaties die je zelf gecreëerd hebt. Heel belangrijk om dat te beseffen; je hebt de situaties waarin je je veilig voelt zelf gecreëerd!

In welke omgeving voel jij je veilig?

Er is altijd wel een omgeving, ook al is-ie heel klein of komt die zelden voor, waarin jij je op je gemak en veilig voelt. De kunst is om die omgeving uit te breiden naar situaties waarin nu nog die angst om afgewezen te worden, de kop op steekt. Als je van jezelf weet dat je in staat bent om voor jezelf een situatie te creëren waarin je je compleet veilig voelt,  waarom zou je dat dan ook niet kunnen creëren in situaties waarin dat nu niet het geval is? 

Jij bent waardevol

Wat jij te zeggen hebt, hoe jij tegen dingen aankijkt, hoe jij een probleem wilt oplossen, hoe tot je ideeën komt en deze wilt uitvoeren. Het is zo waardevol! Daar bewijs je de wereld een enorme dienst mee!

Hoe buig je onzekerheid om naar zelfvertrouwen?

Het argument dat je door je authentieke zelf te zijn, bergen kan verzetten, heb je misschien al vaker gehoord. En, dat ik je met argumenten probeer te overtuigen dat je je onzekerheid achter je kunt laten, omdat leven vanuit zelfvertrouwen je natuurlijke manier van doen is, misschien ook wel. Het probleem is  echter vaak dat er achter je onzekerheid een gedachtenpatroon met een enorm momentum schuilgaat.

Waarom?!

Zodra je in een situatie terechtkomt waarin je je onveilig voelt, komt die gedachtentrein opgang en spring je erop, zodat je in volle vaart onzekerheid ervaart. Dit mechanisme belemmert je wéér niet te gaan doen waar je diep van binnen blij van wordt. En dat terwijl je van die onzekerheid vooral verdrietig en boos wordt. Gek hè, hoe dat werkt? Je wordt er verdrietig van en toch doe je het keer op keer.

Negatief karma nodigt je uit jezelf te zijn

Ik geloof dat negatieve patronen die steeds weer de kop opsteken en waar je, ondanks talloze zelfhulpboeken, maar niet vanaf lijkt te komen, in vorige incarnaties of in je jeugd zijn ontstaan. Het zijn negatieve karmapatronen die je uitnodigen nu wel voor jezelf te kiezen, jouw waarheid te spreken, je eigen weg te gaan, de dingen te doen waar jij blij van wordt.

Het moet soms eerst nóg een tandje scherper

Wanneer je toch weer besluit op de gedachtentrein van onzekerheid te springen, creëer je nog meer momentum waardoor de situaties steeds een tandje scherper worden. Herken je dat? Wanneer je op zo’n moment een keuze zou kunnen maken die beter past bij de zelfverzekerde en integere jij die je van nature bent, remt de gedachtentrein af. 

Hoe bevrijdende zielcoaching je kan helpen

Bevrijdende Zielcoaching kan je helpen om voor de eerste keer op de rem te gaan staan bij je gedachtentrein van onzekerheid. Je wordt je bewust van de situaties die je door je negatieve karmapatronen aantrekt en waarom. Je gaat terug naar je allereerste keuze waarmee je de basis voor de gedachtentrein van onzekerheid hebt gelegd. Vervolgens kun je stap voor stap het negatieve karma oplossen en versneld de shift maken naar positief karma.

Ben jij  helemaal klaar met je onzekerheid?

Met bevrijdende zielcoaching krijg je inzicht in wie je bent op zielsniveau, wat je tegenhoudt je unieke zelf te zijn en hoe je je ziel meer bij je dagelijks leven betrekt. Je ervaart zelfacceptatie, extra levenskracht en rust, én krijgt handvatten en praktische tips om met meer gemak en plezier de resultaten te creëren waar jij Ziels-Happy van wordt.

Door je zielskwaliteiten te ontdekken en deze elke dag een beetje meer tot expressie te brengen, ga je met steeds meer levenskracht en flow realiseren wat je echt wil.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.