Home » Blog met tips » Hoe vind je je passie?

Hoe vind je je passie?

‘Geef mij een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken.’ Deze quote van de Chinese filosoof Confucius is actueler dan ooit. Het lijkt wel of iedereen bezig is met het vinden van zijn passie. Er wordt soms nogal hoogdravend over gedaan. Maar het antwoord op 'Hoe vind je je passie?' is makkelijker dan je denkt.  

Eigenlijk weet je wel wat je passie is ...

Er zijn mensen die van jongs af aan al weten dat ze willen bouwen, dat ze willen zingen, dat ze willen schrijven, dat ze dokter willen worden. Ze hebben er alles voor over om steeds beter te worden in wat ze het liefste doen.  Er zijn ook mensen die deze drive of deze vorm van passie niet hebben, niet voelen, maar er wel naarstig naar op zoek zijn. ‘Hoe vind ik mijn passie? Hoe kom ik erachter waarom ik op deze aardbodem rondloop? Wat is de zin van mijn leven?’ Vragen waar je best wel depressief van wordt als je denkt dat je de antwoorden op deze vragen niet weet. Maar eigenlijk weet je het wél. Want …

Ga jij tijd vrij maken voor je passie?

… Jij weet van jezelf vast wel waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Er is namelijk altijd iets wat je leuk vindt. Of het nu breien, lezen, tuinieren, schrijven, timmeren, wandelen … sleutelen, tekenen, zingen … is, dat maakt niet uit. De vraag is: ga je daar tijd voor vrij maken?  Of zeg je:  ‘Ja maar daar kan ik toch geen geld mee verdienen?  Ik heb het al hartstikke druk met m’n werk, m’n kinderen, de familie ...’  O, dus jij vindt het onzinnig om tijd te besteden aan iets waar je blij van wordt zolang je er geen geld mee verdient?

Heb jij de moed om iets met je passie te doen?

Het punt is dat de meeste mensen die nu hun geld verdienen met hun passie, niet in één keer hebben besloten met hun passie geld te verdienen. Dat is vaak langzaam gegroeid. Velen hadden er eerst een baan naast en in de avonduren waren ze met hun passie bezig.  Ze hebben een eigen stijl ontwikkeld, ideeën uitgewerkt en getest. Ze hadden het lef hun nek uit te steken om hun unieke kwaliteiten aan de wereld te tonen, wetende dat ze door mensen die daar niets van begrepen, uitgelachen zouden worden. Van je passie je werk maken, vraagt moed, tijd en energie, en het lef om in jezelf te blijven geloven, ook al heb je er nog geen cent mee verdiend.

Als je geen drive hebt om van je passie je werk te maken, wat dan?

Als je die drive om van je passie je werk te maken niet hebt, is het nog steeds heel heilzaam om tijd vrij te maken voor iets waar jij blij van wordt, zonder dat je ervoor betaald krijgt. Want weet je wat je levensdoel op deze aarde is?  In je element zijn. Anders gezegd, je authentieke zelf zijn. En hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk in je element ben? Door simpelweg dingen te doen die je leuk vindt, waar je blij van wordt, die je voldoening geven. Door te beslissen dat je van jezelf vaker in je element mag zijn, zal je zien dat je makkelijker op nieuwe ideeën komt. Om vervolgens nog meer in je element te komen zonder dat je daar gelijk je hele leven voor moet omgooien. Het is een proces waarvan jij de snelheid bepaalt. 

Wat houdt je tegen?

De reden dat we vaak te weinig tijd vrij maken om te doen wat we leuk vinden, is dat allerlei overtuigingen en angsten ons beletten onszelf te zijn. Het ontbreekt ons aan moed om tijd voor onszelf te claimen, impulsen te volgen of ideeën te verwezenlijken. We vinden dat we aan een bepaald plaatje moeten voldoen. Kortom, we leggen onszelf aan de ketting uit angst om afgewezen of uitgelachen te worden, of de goedkeuring van vrienden en familie te verliezen. Dus het vinden van je passie is echt het probleem niet. Het probleem is dat je jezelf niet gunt in je element te zijn en steeds meer jezelf te worden, hoe dat er ook uit mag zien.Waarom leg jij jezelf aan de ketting? 

 De negatieve overtuigingen waarmee jij jezelf aan de ketting hebt gelegd, heb je niet alleen in je huidige leven gecreëerd. De patronen kunnen ook afkomstig zijn uit vorige incarnaties. Dat maakt deze overtuigingen erg hardnekkig. Het kan zelfs zijn dat je ze niet eens herkent als overtuigingen omdat jij ze als jouw waarheid ervaart.

Bergen verzetten zonder dat je er moe van wordt

Bevrijdende zielcoaching kan je helpen de negatieve overtuigingen die je nu in de weg staan, versneld op te lossen. En het mooiste komt nog. Doordat je  steeds meer bewuste keuzes gaat maken, ben je steeds vaker in je element. Daardoor word je meer en meer je authentieke, krachtige zelf en ervaar je steeds meer levenskracht en flow. Je krijgt het gevoel dat je inderdaad bergen kunt verzetten zonder dat je er moe van wordt. Zelfs wanneer je er (nog) geen geld mee verdient. 😊

Ben jij helemaal klaar met dat ‘ja-maar-stemmetje’ in je hoofd ?

Met bevrijdende zielcoaching krijg je inzicht in wie je bent op zielsniveau, wat je tegenhoudt je unieke zelf te zijn en hoe je je ziel meer bij je dagelijks leven betrekt. Je ervaart zelfacceptatie, extra levenskracht en rust, én krijgt handvatten en praktische tips om met meer gemak en plezier de resultaten te creëren waar jij Ziels-Happy van wordt.

Door je zielskwaliteiten te ontdekken en deze elke dag een beetje meer tot expressie te brengen, ga je met steeds meer levenskracht en flow realiseren wat je echt wil.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.