Home » Blog met tips » Hoe krijg je meer rust in je hoofd?

Hoe krijg je meer rust in je hoofd?

Gedachten die maar door blijven malen in je hoofd. Je kan er soms stapelgek van worden. Als het nou eens positieve gedachten waren? Maar nee, het zijn meestal negatieve gedachten waar je verdrietig, onrustig, boos of gewoon heel moe van wordt. Het vervelende is dat die gedachten invloed hebben op de keuzes die je maakt en dus op hoe je leven er nu uitziet. Hoe stop je die negatieve maalstroom? 6 tips.

1. Je bent niet je gedachten

Een eyeopener voor mij was dat je niet je gedachten bent, maar de observator van je gedachten. Als je dat beseft, kun je al wat meer afstand creëren tussen je gedachten en wie je echt bent. Je wordt niet meer opgeslokt door de angst of ongerustheid die je gedachten te weeg brengen. Zodra je merkt dat je weer opgeslokt wordt door die negatieve maalstroom, kun je er nu gemakkelijker uitstappen

2. Gedachten zijn niet echt

Ook een aha-momentje had ik toen ik hoorde van Deepak Chopra, dat gedachten niet echt zijn. De angst die je voelt als gevolg van je gedachten is in feite op niets gebaseerd. Je zorgen maken of boos zijn over iets dat in het verleden is gebeurd of in de toekomst misschien kan gebeuren, heeft daarom geen zin.

3. Stel jezelf de vraag: ‘Heb ik op dit moment een probleem?’

‘Leef in het nu’, zegt Eckhart Tolle, auteur van het boek De kracht van het NU. Zijn advies is om je op het moment dat je merkt dat je weer in een negatieve maalstroom van gedachten terecht bent gekomen, jezelf af te vragen: ‘Heb ik op dit moment een probleem?’ Dat geeft verlichting. Je realiseert je dat je inderdaad nu op dit moment helemaal geen probleem hebt.

Of kijk dit filmpje!

4. Ga wat leuks doen!

In actie komen en wat leuks gaan doen kan ook een manier zijn om rust in je hoofd te creëren. Door bijvoorbeeld iets te gaan doen dat om focus vraagt, kun je alleen maar daarmee bezig zijn. Dan kom je ook in het NU en ontspan je.

5. Mediteer op een manier die bij je past

Meditatie kan ook helpen om een hoofdpauze in te lassen. Eckhart Tolle, Deepak Chopra en vele andere zelfhelpgoeroes zien dit als dé methode om in het NU te komen. Op YouTube vind je heel veel geleide meditaties en meditatiemuziek. Een andere manier van mediteren is een boswandeling maken, liefst in je eentje, terwijl je de omgeving echt in je opneemt. Door je op de mooie omgeving te focussen, stopt de gedachtenstroom waardoor die aan kracht verliest. Het cadeau dat je ervoor terugkrijgt is meer rust in je hoofd.

6. Leer je ziel beter kennen

Op zoek naar manieren om meer rust in m’n hoofd te ervaren, stuitte ik op Soul Realignment®. Dit is een methode die is gebaseerd op jezelf leren kennen op zielsniveau en bewustwording van negatieve karmapatronen die je belemmeren je unieke  zielskwaliteiten tot expressie te brengen. De negatieve karmapatronen ervaar je als negatieve gedachtenpatronen en emoties, waardoor je onbewust dezelfde keuzes blijft maken die je gewend bent te maken. Het resultaat is dat er niets verandert in je leven en dus ook niet in je hoofd.

 

- Wat je zielskwaliteiten met je levensdoel te maken hebben lees je hier

- Wat negatief karma is en hoe het ontstaat lees je hier

- Hoe je negatieve karmapatronen kunt oplossen lees je hier

 

Handvatten om de juiste keuzes te maken

Dankzij Soul Realignment® heb ik nu de handvatten om met meer gemak keuzes te maken in lijn met m’n ziel. Dat geeft me blijvend meer rust in mijn hoofd én een leven waar ik steeds blijer van wordt. Daarom noem ik het Bevrijdende Zielcoaching. Wie weet helpt deze manier van zielcoaching jou dit ook.


Met bevrijdende zielcoaching krijg je inzicht in wie je bent op zielsniveau, wat je tegenhoudt je unieke zelf te zijn en hoe je je ziel meer bij je dagelijks leven betrekt. Je ervaart zelfacceptatie, extra levenskracht en rust, én krijgt handvatten en praktische tips om met meer gemak en plezier de resultaten te creëren waar jij Ziels-Happy van wordt.


Door je zielskwaliteiten te ontdekken en deze elke dag een beetje meer tot expressie te brengen, ga je met steeds meer levenskracht en flow realiseren wat je echt wil.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.