Home » Blog met tips » Hoe creëer je meer geluk in je leven?

Hoe creëer je meer geluk in je leven?

Hoe creëer je meer geluk in je leven? Als ik mezelf vroeger die vraag stelde werd ik eerder depressief dan blij. Dat kwam omdat ik dacht dat gelukkig zijn er op een bepaalde manier uit moest zien. Maar de weg naar gelukkig zijn, begint niet bij een vergelijking van jezelf met anderen. Iedereen heeft zijn eigen unieke geluksformule. Hoe vind je die van jou?

Wat is jouw gelukformule?

De eerste en belangrijkste stap naar een leven met meer lol, meer liefde, meer geld, meer gezondheid, kortom naar de sleutel tot jouw geluksformule, is tijd maken voor jezelf. Tijd om erachter te komen waar JIJ gelukkig van wordt, tijd om de dingen te doen waarvan JIJ al weet dat je er gelukkig van wordt. Voor je hobby’s bijvoorbeeld. Of voor activiteiten die op het eerste gezicht zo onbelangrijk zijn, dat je ze naast de ‘belangrijke dingen’ in je leven doet en vergeet ervan te genieten.

Dagelijkse geluksmomentjes zijn de sleutel

Je eerste kop thee of koffie waar je naar uitkijkt als je onder de douche staat, drink je misschien wel gedachteloos op terwijl je je mail of Facebook checkt. Zonde! Neem een slok, laat de koffie of thee door je mond gaan, proef en geniet! Dit dagelijkse geluksmomentje kan leiden naar zoveel meer geluk. Weet je waarom?

Op dezelfde golflengte als je ziel

Wanneer je ergens van geniet en blij begint te dagdromen, sta je rechtstreeks in contact met je ziel. Jij en je ziel zitten dan op dezelfde golflengte! Op dat moment kunnen er ideeën in je hoofd oppoppen waar je blij van wordt. Dat hoeven helemaal geen wereldschokkende ideeën te zijn. Als het ideeën zijn waar je blij of enthousiast van wordt, zijn het ideeën die aansluiten bij wie jij bent op zielsniveau.

Leven in lijn met je ziel

Hoe meer je je leven in lijn met je ziel inricht, hoe meer levenskracht er door je heen gaat stromen. Hoe meer flow je ervaart, hoe beter je gebeurtenissen en omstandigheden in je leven weet te brengen waar jij gelukkig van wordt. Dat kan soms betekenen dat je een idee krijgt om iets te gaan doen wat je nog nooit gedaan hebt. Oeps! Eng! Maar ja, als je blijft doen wat je altijd al doet, creëer je het leven dat je gewend bent te creëren. 

Durf jij jouw geluksformule uit te voeren? Als je besluit in je dagelijks leven stap voor stap kleine nieuwe keuzes te maken, gaat het je lukken! «   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.