Home » Blog met tips » Hoe je negatieve karmapatronen kunt oplossen

Hoe je negatieve karmapatronen kunt oplossen

Wanneer je in vorige levens tot aan je dood vast hebt gehouden aan keuzepatronen die tegen je ziel ingaan, neem je deze patronen mee naar een volgende incarnatie. Deze zogezegd negatieve karmapatronen hebben een negatieve impact op de resultaten die je nu in je leven creëert. Totdat ... je besluit een andere keuze te maken. 

Schikken of op de brandstapel

In vroegere tijden hadden we veel minder mogelijkheden om keuzes te maken in lijn met onze ziel. Er was sowieso weinig te kiezen. Maar ook, als je iets deed wat afweek van de norm, was je je leven vaak niet zeker. Voor het minste of geringste werd je kop eraf gehakt, eindigde je op de brandstapel of werd je verbannen. Om een 'prettig'  leven te kunnen leiden, was het tot voor kort bijna niet mogelijk om onder de regels van de samenleving en je familie uit te komen. Je moest je schikken.

De impact van negatieve karmapatronen uit vorige levens

Op basis van negatieve karmapatronen uit vorige incarnaties, trek je in je huidige leven opnieuw situaties aan waarin je wordt uitgenodigd een keuze te maken in lijn met je ziel of in lijn met de negatieve karmapatronen. 

Onbewuste negatieve karmapatronen

Omdat je soms al heel wat incarnaties gewend bent keuzes te maken op basis van negatieve karmapatronen uit vorige levens, komt een keuze in lijn met wie je bent op zielsniveau vaak niet meer in je op. Je ervaart de negatieve karmapatronen als jouw waarheid, ook al word je er moe, bang of verdrietig van. Vaak ben je je niet eens bewust van deze patronen, of je denkt dat ze bij je persoonlijkheid horen: 'Zo ben ik nu eenmaal.' Hetzelfde geldt voor een negatief karmapatroon dat je in je huidige leven, vaak in je jeugd, hebt gecreëerd.

Frustratie of moeheid voelt als normaal

Door gewenning aan een negatieve karmapatroon, besef je niet meer dat je de keuze hebt ‘nee’ te zeggen als iemand je iets vraagt te doen wat niet in lijn is met wie je bent op zielsniveau. De moeheid of frustratie die volgt op een keuze die tegen je ziel in gaat, voelt als normaal.  Totdat je het helemaal zat bent

Vaak hou je de negatieve karmapatronen in stand totdat je op een punt komt dat je je ziel niet meer kán verloochenen. Misschien wel omdat je het helemaal zat bent dat je leven altijd anders lopen dan jij wil, je mentale of fysieke gezondheidsproblemen erger worden in plaats van beter, je relaties je eerder ongelukkig maken dan gelukkig, je continu dezelfde moeilijke mensen tegen het lijf loopt, je financiële problemen maar blijven voortduren wat je er ook aan doet, et cetera. 

Wees jezelf dankbaar!

Wees jezelf dankbaar als je op dit punt bent aangekomen! Dan wint je verlangen het van de angst en ga je keuzes maken in lijn met je ziel die je leven op een positieve manier gaan veranderen. Op deze manier heb je in je huidige leven en in vorige levens al heel wat negatieve karmapatronen opgelost. Maar, waarom zou het nu weer zover laten komen? Je kunt op elk moment besluiten meer ziel in je leven te brengen en de resultaten te gaan creëren die je echt wil.


Met bevrijdende zielcoaching krijg je inzicht in wie je bent op zielsniveau, wat je tegenhoudt je unieke zelf te zijn en hoe je je ziel meer bij je dagelijks leven betrekt. Je ervaart zelfacceptatie, extra energie en rust, én krijgt handvatten en praktische tips om met meer gemak en plezier de resultaten te creëren waar jij Ziels-Happy van wordt.


Door je zielskwaliteiten te ontdekken en deze elke dag een beetje meer tot expressie te brengen, ga je met steeds meer levenskracht en flow realiseren wat je echt wil!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.