Home » Blog met tips » Wat houdt je tegen je leven te veranderen?

Wat houdt je tegen je leven te veranderen?

Soms vinden we het moeilijk om een keuze te maken in lijn met onze ziel. We zien niet meer welke andere keuzes er zijn, behalve de keuze die we altijd maken. Dat kan komen omdat er negatief karma in de weg zit. Om beter te begrijpen dat je altijd een andere keuze tot je beschikking hebt,  is het goed om eerst te weten wat negatief karma precies is en hoe het ontstaat. 

Stel dat je iemand iets toezegt omdat je je verplicht voelt dit te doen. Als deze verplichting tegen je ziel ingaat, creëer je voor jezelf negatief karma. Als gevolg daarvan ontvang je direct minder levenskracht. Je voelt je bijvoorbeeld moe of je humeur slaat om. Maar, dat is niet het enige. 

Het universum gehoorzaamt direct

Na de toezegging concludeert het universum Oh, dat is wat je wil, en schotelt je op een volgend moment opnieuw een situatie voor waarin je kunt kiezen ‘nee’ te zeggen of uit verplichting 'ja' te zeggen.

Er ontstaat een negatief karmapatroon

Wanneer je ervoor kiest dit soort toezeggingen te blijven doen, ontstaat een patroon. Het lijkt steeds moeilijker om onder die verplichting uit te komen, terwijl je er toch nog steeds voor kunt kiezen het niet te doen, ook al gaan anderen misschien steigeren. Je hebt immers je vrije wil. Maar omdat je bang bent voor bijvoorbeeld conflict of afwijzing, vind je steeds wel een ander excuus waarmee je jezelf overtuigt dat je geen andere keuze hebt: je weet simpelweg niets beters te doen, dus dan kun je net zo goed …, je denkt dat wat jij wil niet belangrijk is, …, je bent ervan overtuigd dat je je baan op het spel zet … et cetera. De knagende automatische piloot

Zo bouw je een negatief karmapatroon op waar je je op een gegeven moment niet eens meer bewust van bent. Je zegt toe op de automatische piloot. Je beseft niet meer dat er ook een andere keuze is die je kunt maken. Maar, het knaagt wel aan je, want je ziel blijft je roepen je levensdoel te verwezenlijken door jouw zielskwaliteiten tot expressie te brengen. Dit knagende gevoel is voor jou het seintje dat je ook een andere keuze kunt maken. Een keuze in lijn met je ziel waar je wel blij van wordt. Dan verdwijnt het knagende gevoel als sneeuw voor de zon en verander je je leven.


Met Ziels-Happy Zielcoaching krijg je inzicht in wie je bent op zielsniveau en hoe je je leven kunt veranderen. Je ervaart zelfacceptatie, extra levenskracht en rust, én krijgt praktische tips om met meer gemak de resultaten te creëren waar jij Ziels-Happy van wordt.


Inspireer jezelf en iedereen om je heen met jouw levenskracht en flow! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.